Welcome to MonaVie!

DRINK IT, FEEL IT, SHARE IT!


Jus Mona Vie Jus Paling Berkhasiat Dengan 19 Jenis Buah-Buahan Yang Kaya Dengan Anti-Oksidan. Jus Mona Vie Menjadi Makanan Kesihatan Anda Serta Dapat Menyembuhkan Penyakit-Penyakit Secara Semula Jadi. Dapatkan Jus Mona Vie Sekarang! Hubungi Abdul Hadi Bin Abd Aziz (019-3636164) untuk keterangan lanjut. Atau layari www.share2u.my/ibnuaziz83. PENGEDAR DIPERLUKAN!!

Home

Tuesday, August 9, 2011

Peraturan Meminum Jus MonaviePERATURAN MEMINUM JUS MONAVIE

KEADAAN/SITUASI
CARA MINUM
Pencegahan penyakit/Untuk kesihatan
1 cup (30ml) X 1 kali sehari sebelum makan
Masalah Kesihatan
2 cup (60ml) X 2 kali sehari sebelum makan
Masalah Gastrik
2 cup (60ml) X 2 kali sehari SELEPAS makan
Masalah Kanser
2 cup (60ml) X 6 kali sehari (setiap 4 jam)
Ibu-ibu mengandung (Original - Ungu)
1 cup (30ml) X 3 kali sehari sebelum makan
Kanak-kanak
½ cup (15ml) X 2 kali sehari sebelum makan

PERHATIAN:
Pengambilan secara berlebihan jus ini bagi setiap lapisan umur TIDAK akan mendatangkan masalah kerana meminum jus ini sama seperti meminum jus buah-buahan yang lain. Sekiranya anda sihat, jus ini boleh dijadikan amalan sebagai pencegahan daripada penyakit. Sekiranya anda memerlukan kesan yang lebih cepat, GANDAKAN jumlah pengambilan jus ini. Apabila masalah kesihatan anda telah beransur pulih, anda boleh kurangkan jumlah pengambilan jus ini.
Sekiranya masalah penyakit tidak menunjukkan sebarang tindakbalas terhadap jus ini, rawatan lanjut dengan pakar perubatan adalah diperlukan. Sekiranya anda telah mengambil ubat-ubatan dari hospital, maka anda mesti teruskan pengambilannya; di samping meminum jus ini kerana ia tidak mendatangkan masalah. Setelah terdapat pengurangan masalah penyakit anda, maka boleh dikurangkan dengan nasihat pakar perubatan anda. Teruskan pengambilan jus ini. 
Ketetapan waktu/masa pengambilan jus ini – pagi, tengahari dan malam adalah penting. Apabila keadaan memerlukan, jus ini boleh digunakan secara luaran seperti disapu pada masalah fungus dan ulser pada kaki, kulit dan kencing manis. Goncang dahulu (balikkan beberapa kali) botol dan sebatikan mendapan dengan sekata. Simpan jus ini dalam peti ais atau di tempat yang redup (tidak panas).
Sekiranya berlaku ‘tindakbalas’, selepas anda minum jus ini, anda tidak perlu takut atau bimbang, kerana ia tidak akan memberi apa-apa kesan sampingan terhadap diri anda. Anda dinasihatkan supaya meminum jus ini berterusan sehingga anda berasa lega atau anda boleh mengurangkan jumlah pengambilan untuk sementara waktu dan disambung kembali sehingga masalah penyakit dapat di atasi.
Kesan-kesan tindakbalas sementara hanya pada sesetengah orang sahaja seperti berasa pening-pening, mengantuk, ketidakselesaan, sakit kepala ringan, sakit pada otot, masalah perut, cirit-birit, dan gangguan tidur. Perkara ini hanya ‘sementara’ sahaja, dimana proses pembuangan toksin dalam badan dan penyesuaian jus ini dengan badan anda. Teruskan meminum jus, ia akan kembali normal dan kesihatan anda akan bertambah baik.
1.       Jus ini tidak disyorkan kepada  ibu-ibu yang pernah mempunyai masalah ketika mengandung.
2.      Ketetapan waktu, contohnya pukul 8.00pagi setiap hari adalah yang terbaik.
3.      Minum air yang banyak selepas meminum jus Monavie.

      Hubungi saya di talian 019 3636164 untuk keterangan lanjut....

No comments:

Post a Comment